Αγορά πακέτου web hosting: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Υπάρχουν πολλοί τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων για τον ιστότοπό σας, με το shared hosting να είναι η πιο κοινή επιλογή.

Αυτός ο οδηγός έχει σκοπό να αναδείξει τόυς βασικούς παράγοντες που θα πρέπει να συντελέσουν στην επιλογή εντός πακέτου shared hosting.

 

1. Κόστος


Εάν ή ιστοσελίδα σας δεν είναι επαγγελματική και την διατηρείτε για χόμπι, τότε αυτό δεν έχει και πολύ σημασία, μπορείτε να επιλέξετε την φθινότερη λύση. Αν όμως είστε επαγγελματίας η φθινότερη τιμή θα σας κοστίσει πολύ ακριβότερα στο μέλλον. Τελικά παίρνετε πάντα αυτό για το οποίο έχετε πληρώσει.

2. Προσφορές


Η συντριπτική πλειοψηφία των προμηθευτών φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν χαμηλές τιμές στην αρχή των συμβολαίων τους, αλλά αυξάνουν τις τιμές μετά τη λήξη της περιόδου γνωριμίας, η οποία συνήθως είναι 12 εγγραφή σας. Ειδικά οι μεγάλες  εταιρείες hosting μπορεί να έχουν έως και 20πλάσιο κόστος το δεύτερο 12μηνο απότι το πρώτο.

3. Τοποθεσία servers


Πρόκειται για πραγματικό hosting provider ή είναι απλώς κάποιος μεταπωλητής υπηρεσιών; Προτιμήστε λοιπόν μια εταιρεία με servers στην Ελλάδα, αυτο πρώτον είναι ένδειξη οτι οι servers της εταιρείας είναι ιδιόκτητοι. Δεύτερον σας εξασφαλίζει καλύτερους χρόνους απόκρισης, αυτό σημαίνει οτι  η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει γρηγόρότερα.

Ένας απο τους κορυφαίους ελληνικούς παρόχους hosting είναι η Top.host

 

4. Website Builders


Εάν αγοράσατε ένα domain και ψάχνετε hosting για να φιλοξενήσετε ένα site που θα φτιάξετε μόνοι σας, χωρίς να έχετε εξειδικευμένες γνώσεις ή εμπειρία κατασκευής προτιμήστε κάποιον website builder. Οι website builders είναι online εφαρμογές που προσφέρονται απο το web hoster και θα σας βοηθήσουν εύκολα και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού να δημιουργήσετε περιεχόμενο.
Άρα πριν αγοράσετε κάποιο πακέτο hosting, δείτε αν και ποιόν builder προσφέρει.

5. Ευκολία στην μεταφορά


Έχετε ήδη έναν ιστότοπο και ψάχνετε να αλλάξετε web hosting provider; Τότε είναι πολύ σημαντικό να διερευνήσετε πριν ξεκινήσετε αν ο πάροχος σας έχει υπηρεσία μεταφοράς.
Κάποιες ελληνικές εταιρείες παροχής web hosting προσφέρουν δωρεάν την υπηρεσία μεταφοράς του site σας απο τον προηγούμενο πάροχο. Μάλιστα αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις συνδιάζεται και  με προσφορές εώς και 6 μήνες δωρεάν φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 13:25

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Log In

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;